Eetbare Bloemen

Eetbare bloemen geven kleur en pit

Wij kweken tuinplanten met eetbare bloemen, Tasty Blooms. Zet ze in je tuin en geniet van de planten in de tuin én op je bord. Je zult onder de indruk zijn van de verrassende smaken, geuren en kleuren. Bloemen kunnen een extra dimensie geven aan je gerecht, qua smaak- en geurversterking, maar ook qua algemene beleving. Een bloem op je bord blijft je bij!

Hoe gebruik je eetbare bloemen?

Eetbare bloemen en planten zijn decoratief en lekker in en op:

  • Groene salades
  • Fruitsalades
  • Taarten en cakes
  • Koekjes
  • Ontbijtjes
  • IJsblokjes
  • Pesto
  • Kruiden- en bloemenboter of -olie
  • Humus en pesto
  • Feestelijke drankjes
  • Hartige gerechten
  • Desserts

Daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden met onze bloemen en planten, in bloemensiroop, oliën en azijnen. En wat te denken van gemarineerde plantscheuten. Je kunt zelfs sommige plantwortels toepassen als smaakmaker.

Wij hebben verschillende ideeën voor je verzameld. Heb je zelf een recept bedacht of een van onze recepten gemaakt? Maak een foto, we delen het graag.

Het fijne van eetbare vaste planten is dat ze weinig onderhoud vragen en elk jaar weer terugkomen. Zo kun je jaar in jaar uit oogsten en genieten. De eenjarigen zijn vaak kruidachtigen.

Onze eetbare bloemen en planten

In onze kwekerij vind je de volgende planten met eetbare bloemen en/of bladeren:

Viooltje

Violen zijn favoriete garneerbloemen met een zoete smaak.
Lees meer

Vlambloem / flox

Zoet van smaak en geur.
Lees meer

Wilde Marjolein / Oregano

Pittig en aromatisch, komt in de buurt van maggi of tijm.
Lees meer

Zonnehoed

De bloemblaadjes hebben een scherpe smaak en gebruik je daarom gedoseerd.
Lees meer
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Ontvang 4x per jaar de seizoensupdate van Tasty Blooms