Anjer

(Dianthus barbatus / caryophyllus)

Smaak

Lijkt op nootmuskaat en kruidnagel, beetje zoet. Subtiel geurend.

Lekker

In salades, rijstgerechten, curry's, hartige sauzen en als garnering bij pastagerechten. Het witte deel (de aanzet) van de bloemblaadjes is bitter, dus dat eruit snijden.

Kleur & vorm

Roze, paarse of witte bloemetjes met gefranjerde blaadje. Er bestaan vele verschillende soorten qua vorm en kleur.

Weetje

Dianthus komt van de Griekse woorden ‘dios’ (god) en ‘anthos’ (bloem) en staat dus voor ‘godsbloem’.

Waar in de tuin

De plant kan in de tuin, maar ook in een pot op terras of balkon. De plant vraagt om een lichte, zonnige standplaats. Felle zon is geen probleem. Geef dan wel voldoende water.

Bloeitijd

Mei en juni.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Ontvang 4x per jaar de seizoensupdate van Tasty Blooms
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.