Hysop

(Hyssopus officinalis)

Smaak

Het verse blad (liefst de jonge topjes) en de stelen zijn licht bitter van smaak. De bloemetjes hebben weinig smaak, zijn wel eetbaar als decoratie.

Lekker

In salades, sauzen en soepen en visgerechten. Ook te gebruiken in een kruidendip met kwark.

Kleur & vorm

Lancetvormige bladeren en diepblauwe, roze of paarse bloemen.

Weetje

Hysop-thee helpt tegen keelpijn en hoest. Waardplant voor agaathvlinder, drachtplant voor de vroege honingbij en hommel.

Waar in de tuin

Zonnige plaats, stenige grond.

Bloeitijd

Juni, juli, augustus.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Ontvang 4x per jaar de seizoensupdate van Tasty Blooms
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.