Oost-Indische Kers

(Tropaeolum majusis)

Smaak

Licht peperachtige smaak. De verse, jonge zaden zijn ook eetbaar.

Lekker

De bloemen peppen een groene salades geweldig op, maar ook de bijzondere ronde bladeren zijn te gebruiken in een salade.. De zaden kun je als kappertjes inmaken op zuur. Ook leuk zijn de bloemen en bladeren als ‘afmaker’ op een pastagerecht of zoet nagerecht.

Kleur & vorm

Tamelijk grote trompetvormige bloem in tinten oranje, geel, rood en abrikoos.

Weetje

Waardplant voor de rups van het groot koolwitje. Drachtplant voor de honingbij.

Waar in de tuin

Groeit op veel plekken, ook in potten, liefst een beetje zonnig, maar halfschaduw kan ook.

Bloeitijd

Medio juli t/m oktober.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Ontvang 4x per jaar de seizoensupdate van Tasty Blooms
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.