Smaak |
Kan enorm verschillen. Sommige soorten hebben een kruidige smaak, zoals blauwe salie, de soort 'elegans' heeft een hint van ananas en de de 'microphylla', 'x jamensis' en 'greggii' zijn fruitig van smaak. |
Lekker |
Als versiering in salades en op/bij desserts of taarten. Ook lekker bij vleesgerechten. De bloemen van blauwe salie (kruidig) gaan goed samen met een zachte kaas, verwerk ze bijvoorbeeld eens in een roomkaasje. Rode salie heeft een wat fruitigere smaak en maakt een glas mousserende wijn (prosecco, sekt, champagne) extra feestelijk. |
Kleur & vorm |
De lipvormige bloempjes groeien als een aar op het eind van de steel. Er bestaan meerdere kleuren, variërend van blauw, paars tot donkerrood. |
Weetje |
De bloem zit vol nectar en trekt dus bijen en vlinders aan. De bloemetjes hebben een sterke geur. |
Waar in de tuin |
Zonnige plek. |
Bloeitijd |
Juni tot en met september. |