Smaak |
Licht kruidig, muskaatachtig, lijkt ook wel op oregano en majoraan. |
Lekker |
De bloemblaadjes kun je los halen en als kleurrijke strooibloemetjes gebruiken. Als de bloem is uitgebloeid, kun je uit de zaaddozen zwarte komijnzaadjes schudden, die als smaakversterker zijn te gebruiken in bijvoorbeeld humus, soep of in zelfgebakken brood. De zaadjes bevatten gezonde olie, die goed is voor de spijsvertering en het immuunsysteem. |
Kleur & vorm |
Prachtige fragiele, meestal pastelblauwe, maar ook roze of witte bloem, die wat lijkt op de jurk van een ballerina, 'dansend' in een frisgroene wolk van ragfijne blaadjes.
Na de bloei vormt de bloem decoratieve holle zaaddozen/doosvruchten die ook geschikt zijn om gerechten mee te versieren. |
Weetje |
Ook bekend als 'nootmuskaatbloem'. |
Waar in de tuin |
Op een zonnige of halfschaduwplek. |
Bloeitijd |
Medio juni tot en met juli. |