Ons Verhaal

Lekkere bloemen uit gezonde grond

Wij kweken Tasty Blooms, vaste planten met eetbare bloemen. Niet alleen eetbaar voor mensen, maar ook voor insecten. Een plant van Tasty Blooms is lekker, gezond en goed voor alles wat leeft.

Tasty Blooms worden gekweekt op onze kwekerij in het Brabantse plaatsje Biezenmortel, aan de rand van Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Omdat we midden in de natuur zitten met ons bedrijf, vinden wij het logisch dat we ook op een natuurlijke manier kweken. Casper is al 15 jaar bezig met biologische teelt en weet alles van een gezonde bodem en hoe planten daarin het beste gedijen. Marion is de drijvende kracht achter het merk Tasty Blooms en zoon Jorrit helpt inmiddels ook mee in zijn vrije uren.

Wil je meer weten over eetbare bloemen en onze werkwijze? Op deze site laten we van alles zien en lezen.

Kwekerij Casper Verhoeven, biokweker in Biezenmortel

De planten van Tasty Blooms worden geteeld op de kwekerij van Casper, die al in 1985 zijn eerste kwekerij begon in zijn geboorteplaats Cromvoirt. Daar begon hij met buxushaagjes en andere haagplanten. Later kwamen er siergrassen, hortensia, theeplanten, violen en lavendel bij.

Alweer heel wat jaren is het bedrijf nu gevestigd in Biezenmortel, waar hij op een gegeven moment ook overstapte op biologische teelt, met extra nadruk op natuurlijke bodemverbetering en telen in een omgeving met veel biodiversiteit.

Inmiddels worden er weer nieuwe stappen gezet in het bedrijf. Een deel van het terrein wordt nu gebruikt de teelt van de planten van Tasty Blooms en ook is er een flink stuk grond gereserveerd voor natuurontwikkeling. Dat past bij de filosofie van de kwekerij: samenwerken met de natuur.

Waarom biologisch? Kijk de Keuringsdienst van Waarde

Waarom wij biologisch telen? Daar kunnen we lang over vertellen, maar kort gezegd: we voelen ons verantwoordelijk voor de natuur en de aarde. Wij willen geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruiken, want daarmee vernietig je op den duur het leven. In deze spraakmakende televisie-aflevering van de Keuringsdienst van Waarde bezoekt de verslaggever ons bedrijf. In het programma wordt ons verhaal en waarom wij biologisch werken heel helder uitgelegd.

Bij BinnensteBuiten

Samen met onze afnemer Sprinklr.co zijn we te zien in het televisieprogramma BinnensteBuiten en ontdek je waarom onze biologische planten veel beter zijn dan een regulier bosje bloemen, zowel voor de biodiversiteit als uiteindelijk voor je portemonnee: je kunt het hele jaar plukken en de bestuivende insecten krijgen geen gif binnen.

Artikel Tuin op Tafel

Contact

Op de pagina Contact lees je waar onze planten te koop zijn. Wij zijn een groothandel en leveren aan groenbedrijven, winkels en webshops.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Ontvang 4x per jaar de seizoensupdate van Tasty Blooms
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.