Inspiratie

inspiratie eetbare bloemen

Bio-bloemen maken je gerecht écht goed

De laatste jaren zie je in restaurants en op sociale media steeds vaker mooi opgemaakte gerechten met bloemen.

Met eetbare bloemen maak je meteen een feest van een gerecht. Ze geven kleur en pit in looks én smaak.

Al onze bloemen zijn eetbaar. Ze zijn niet alleen een lust voor het oog, maar geven ook echt een bite. Sommige bloemen hebben wat hartigs, sommige zijn zelfs zoet. Van de een eet je meer de bloem zelf, van de ander het blad. Van andere eet je zelfs de zaden of bottels.

Tasty Blooms kweekt biologische planten met onbespoten bloemen en dat betekent dat ze dus ook gezond en verantwoord zijn om te eten. Ze zijn gegarandeerd persticidevrij.

Op deze pagina tonen we je een heleboel inspiratie. Smakelijk eten!

Receptenblog

Op ons blog staan lekkere recepten van verschillende gerechten met eetbare bloemen.

Jouw recept?

Heb jij ook een mooie foto van jouw eetbare bloemen-gerecht? Laat het ons weten via Facebook.

Zomerse tuinbonen risotto
Net terug van je vakantie in Italië? Ik heb nog een leuk souvenirtje voor je.
Hoe bewaar je gedroogde kruiden?
Appelchutney
Wortel paprikasalade met Hosta
Bloemige fruitmandjes
Gezond broodje daslook
Witlofsalade met Primula
Gewokte asperge rode koolsalade met longkruid
Fudgy vegan winter chocolade cake
Feestelijke herfstspies
Nasturtium paprika cream cracker
Gebloemd Fabergé-ei
Fleurige ontbijtmuffins
Komkommer Borage ciabatta
Witte zomersalade
Daglelie salade
Primula citroentaartje
Vier-de-lente cake
Gesuikerde viooltjes
Bloemige winterthee
Happy New year met geluksklaver koekjes!
Cranberry hyssop thee
Cosmea koffie kwarktaart
Botanical focaccia
Vijgensalade met een vleugje Tagates
Lauwwarme groentesalade met mozzarella en Dianthus
Bloemig fruit ijs
Zomercarpaccio van meiknol en courgette met lavendeldressing
Komkommersalade met yoghurt dressing en Silene
Bloemenontbijt met homemade rawnola
Vegan cashewnoten kaas en Acer palmatum
Homemade komkommer hüttenkäse salade met Bellis
Viola citrus rode koolsalade
Badzout met gedroogde bloemen
Rode kool appelsoep met knoflookcroutons en Salvia Amistad
Homemade kruidenpasta. Recept staat op de blog.
Broodje tomaat met Oost-Indische kers. Recept staat op de blog.
Noedels met daglelie (Hemerocallis). Recept op ons blog.
Koekjes met lavendel voor een zomerse smaak. Het recept staat op onze blogpagina!
Heerlijke ‘healthy’ tulband met courgette, yoghurt, besprenkeld met eetbare bloemen. Recept op ons blog.
Heerlijk kruidige maissoep met viooltjes, van foodphotographer Jolanda Leuven, zie ons blog voor het recept.
Meringue-petitfours met bramen en viooltjes van foodphotographer Jolanda Leuven, zie ons blog voor het recept.
Polenta-cake met vergeet-mij-nietjes.
Kaasmuffins met peper en viooltjes.
Bruschetta met avocado-spread en diverse eetbare bloemen.
Aardbeien-bramentaart met eetbare bloemen.
Aardbeien-bramen-frambozentaart met eetbare viooltjes in allerlei kleuren.
Groene lunchsalade met mozzarella, honing, rauwe ham en rozenblaadjes, plus andere eetbare bloemblaadjes.
Plankje met geitenkaasrolletjes en allerlei eetbare bloemblaadjes.
Groene asperge-risotto met eetbare bloemen.
Raw vegan dessert met verse viooltjes.
Waterijsje gevuld met bonte eetbare bloemen.
Camembert met kruiden, honing en eetbare bloemen.
Limoen en mango-laagjescake met paarse eetbare bloemen besprenkeld.
Asperges, gebakken paddenstoelen, pompoenpitjes, pesto en eetbare bloemen, besprenkeld met olijfolie.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Ontvang 4x per jaar de seizoensupdate van Tasty Blooms