Smaak |
Fris, enigszins peperachtig, met een bittertje. |
Lekker |
De bloemetjes over salade of vlak voor het serveren over soep sprengelen. Ook lekker bij kaas. De jonge blaadjes kun je ook in een salade gebruiken. Verder zijn de bloemen te verwerken in een smaakvolle kruidenboter. |
Kleur & vorm |
Duizendblad is te herkennen aan de geveerde blaadjes: er lijken wel duizend fijne blaadjes aan te zitten, vandaar de naam. De stevige bloemetjes staan in schermen op de steel en kunnen in kleur variëren van zacht rood, pastelroze naar vanillegeel of roomwit. |
Weetje |
De latijnse naam van duizendblad is Achillea, genoemd naar krijgsheld Achilles. De bloem is ook een mooie snijbloem voor een 'veldboeket' op vaas. |
Waar in de tuin |
Zonnige plek. |
Bloeitijd |
Juni tot oktober, afhankelijk van de variëteit. |