Duizendblad

(Achillea millefolium)

Smaak

Fris, enigszins peperachtig, met een bittertje.

Lekker

De bloemetjes over salade of vlak voor het serveren over soep sprengelen. Ook lekker bij kaas. De jonge blaadjes kun je ook in een salade gebruiken. Verder zijn de bloemen te verwerken in een smaakvolle kruidenboter.

Kleur & vorm

Duizendblad is te herkennen aan de geveerde blaadjes: er lijken wel duizend fijne blaadjes aan te zitten, vandaar de naam. De stevige bloemetjes staan in schermen op de steel en kunnen in kleur variëren van zacht rood, pastelroze naar vanillegeel of roomwit.

Weetje

De latijnse naam van duizendblad is Achillea, genoemd naar krijgsheld Achilles. De bloem is ook een mooie snijbloem voor een 'veldboeket' op vaas.

Waar in de tuin

Zonnige plek.

Bloeitijd

Juni tot oktober, afhankelijk van de variëteit.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Ontvang 4x per jaar de seizoensupdate van Tasty Blooms
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.