Biologische heemplanten

Ontdek inheemse planten, de originele vaste planten van ons land. Deze wilde planten zijn een van de belangrijkste bronnen van ons bestaan, maar zeker ook die van vogels, kleine zoogdieren, bijen, hommels, vlinders en andere insecten.

Inheemse planten komen al van nature in ons land voor. In onze bodem en ons klimaat voelen ze zich uitstekend thuis. Ze vormen de basis van de Nederlandse biodiversiteit. Ook onze inheemse dieren maken er gebruik van. Ze vinden er stuifmeel en nectar, leggen er eitjes, verpoppen erin en schuilen erin.

Onderhoudsarm

Met inheemse planten zorg je voor meer aansluiting op de natuurlijke omgeving. Bovendien word je tuin er onderhoudsarmer mee, omdat de planten het goed zullen doen, en vaak ook lang blijven groeien en bloeien. Er zijn vele soorten die niet woekeren, dus ook daar hoef je niet bang voor te zijn.

Genieten van bloei en smaak

Daarnaast zijn inheemse planten er om van te genieten, want op de bloemen komen vele vlinders, hommels en bijen af. Met de juiste combinatie krijg je het hele jaar door bloei in je tuin. En nog leuker: vaak hebben de planten een eetbare component, bijvoorbeeld het blad of de bloem.

Bijdrage aan het ecosysteem

Fijn, die geur, kleur, de groeikracht… Maar zeker ook: het effect op de nuttige insecten. Met meer inheemse planten ontstaat een beter ecosysteem waar ziekten en plagen minder kans krijgen. Ook het bodemleven van je tuin knapt ervan op, wat weer goed is voor de andere planten, struiken en bomen.

Keuze te over

Transformeer je tuin in een omgeving met optimale beleving. Er zijn heel veel soorten inheemse planten om te kiezen. We noemen hier alvast de top uit onze kwekerij:

Op onze site kun je deze soorten per stuk verder ontdekken met een uitgebreide beschrijving en een mooie illustratie.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Ontvang 4x per jaar de seizoensupdate van Tasty Blooms
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.