Goudsbloem

(Calendula officinalis)

Smaak

Licht kruidig met een hintje van peper, maar geen sterke smaakmaker. Wordt vooral gebruikt om z’n felle kleur, die ook op warme gerechten blijvend is.

Lekker

Bloemblaadjes los in kruidenboter of dressing, als vervanger van saffraan voor de kleur, gestrooid over soepen en salades. Ook vrolijk op een omelet, roerei, fruitsalades, in aardappelpuree of over de yoghurt. Ook het blad van de plant is eetbaar in salades.

Kleur & vorm

Vrij grote bloem van circa 7-8 centimeter. De bloemblaadjes rond het hart zijn oranje of heldergeel van kleur.

Weetje

Is waardplant voor de twee nachtvlinders splinterstreep en kooluil, en drachtplant voor de slangenkruidbij.

Waar in de tuin

Gedijen vrijwel overal. Neiging tot uitzaaien.

Bloeitijd

Van mei tot november en in milde winters nog langer.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Ontvang 4x per jaar de seizoensupdate van Tasty Blooms
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.