Eetbare bloemen geven kleur en pit
Wij kweken tuinplanten met eetbare bloemen, Tasty Blooms. Zet ze in je tuin en geniet van de planten in de tuin én op je bord. Je zult onder de indruk zijn van de verrassende smaken, geuren en kleuren. Bloemen kunnen een extra dimensie geven aan je gerecht, qua smaak- en geurversterking, maar ook qua algemene beleving. Een bloem op je bord blijft je bij!
Hoe gebruik je eetbare bloemen?
Eetbare bloemen en planten zijn decoratief en lekker in en op:
- Groene salades
- Fruitsalades
- Taarten en cakes
- Koekjes
- Ontbijtjes
- IJsblokjes
- Pesto
- Kruiden- en bloemenboter of -olie
- Humus en pesto
- Feestelijke drankjes
- Hartige gerechten
- Desserts
Daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden met onze bloemen en planten, in bloemensiroop, oliën en azijnen. En wat te denken van gemarineerde plantscheuten. Je kunt zelfs sommige plantwortels toepassen als smaakmaker.
Wij hebben verschillende ideeën voor je verzameld. Heb je zelf een recept bedacht of een van onze recepten gemaakt? Maak een foto, we delen het graag.
Het fijne van eetbare vaste planten is dat ze weinig onderhoud vragen en elk jaar weer terugkomen. Zo kun je jaar in jaar uit oogsten en genieten. De eenjarigen zijn vaak kruidachtigen.
Onze eetbare bloemen en planten
In onze kwekerij vind je de volgende planten met eetbare bloemen en/of bladeren:
- Akelei (Aquilegia)
- Anjer (Dianthus barbatus / caryophyllus)
- Afrikaantje (Tagetes tenuifolia)
- Bergamot (Monarda)
- Citroenverbena (Lippia citriodora)
- Daglelie (Hemerocallis)
- Dille (Anethum)
- Dropplant (Agastache foeniculum)
- Duizendblad (Achillea millefolium)
- Duizendschoon (Dianthus barbatus)
- Gevlekt longkruid (Pulmonaria officinalis)
- Goudsbloem (Calendula officinalis)
- Hemelsleutel (Sedum)
- Hysop (Hyssopus officinalis)
- Juffertje in het Groen (Nigella damascena)
- Kaasjeskruid (Malva)
- Kleine pimpernel (Sanguisorba minor)
- Kerrieplant (Helichrysum italicum)
- Komkommerkruid (Borage officinalis)
- Korenbloem (Centaurea cyanus)
- Lavendel (Lavandula angustifolia Hidcote)
- Madeliefje (Bellis perennis)
- Marokkaanse munt (Mentha spicata ‘Maroccan’)
- Meisjesogen (Coreopsis)
- Mexicaanse salie (Salvia greggii)
- Muskuskaasjeskruid (Malva moschata)
- Oost-Indische kers (Tropaeolum majus)
- Ossentong (Anchusa officinalis)
- Rozemarijn (Rosmarinus officinales)
- Viooltje (Viola cornuta)
- Vlambloem (Phlox paniculata)
- Zonnehoed (Echinacea purpurea)