Vijgensalade met een vleugje Tagetes

Gek genoeg vond ik het Afrikaantje (Tagetes) vroeger wat stijf en oubollig. Deze bloem is echter weer helemaal hip. Sterker nog, ik kan echt verbaasd zijn over hoe mooi deze bloem eigenlijk is. Op het eerste gezicht lijkt het een heel compacte bloem, maar als hij helemaal uit komt, zie je pas uit hoeveel laagjes deze bloem bestaat. De grotere bloemblaadjes aan de buitenkant en de lieve kleine bloemetjes aan de binnenkant, het gedeelte met de zaadjes. Hij ruikt ook zo heerlijk met kruidige en fruitige noten. De bloem is niet alleen mooi, maar ook eetbaar. De bloemblaadjes kunnen worden in een salade, maar ook in een verfrissend drankje. Ook wordt de bloeiende plant gebruikt voor het aroma en etherische olie. De citrusachtige smaak van het Afrikaantje past mooi in deze fruitige en ook pittige salade.

De ingrediënten voor 2 personen

  • Een krop eikenblad sla
  • Een doosje kiemgroente (alfafa, rode radijs of broccoli)
  • 2 grote vijgen
  • 1 grote mandarijn
  • Een zachte blauwe kaas (bijvoorbeeld Castello creamy Blue)
  • Een handje geroosterde pecannoten/zaden en pitten
  • 50 ml balsamicoazijn
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • Versgemalen peper
  • Een handvol eetbare bloemetjes van de Tagetes

En zo maak je het

  • Snijd de blauwe zachte kaas als deze net uit de koelkast komt, zodat hij zich makkelijk laat snijden. Zet dit tot gebruik apart en de kaas verder op kamertemperatuur komen.
  • Was en droog de sla. Was en droog ook alvast de kiemgroente.
  • Snijd de mandarijn nog in de schil in schijven. De schil pel je er daarna pas vanaf. Je gebruikt de schijfjes om toe te voegen aan de salade, maar je kan de schijfjes ook los halen, zodat je kleine fruitstukjes krijgt. Dit ziet er in deze salade wel heel leuk uit!
  • Was de vijgen en snijd ze in vieren.
  • Mix de azijn en olijfolie met een garde en breng op smaak met versgemalen peper
  • Mix alle ingrediënten van de salade met elkaar, schenk de dressing over de salade.
  • Strooi tot slot de geroosterde noten en de bloemblaadjes van de Tagetes over de salade.

Geniet ervan!


Lauwwarme groentesalade met mozzarella en Dianthus

Wat een dankbare zomerbloeier is de Dianthus (Duizendschoon)… Al wekenlang geeft de plant de mooiste bloemen. De kleur en tekening van de heerlijk geurende bloemetjes variëren en lopen uiteen van wit tot donkerpaars. Vaak zijn ze ook tweekleurig. De witte roze bloemetjes inspireerden mij om een gerecht te bedenken met radijsjes. Op de versmarkt kon ik zelfs deze mooie witpunt (langwerpige) radijsjes kopen met dezelfde kleurensamenstelling, zowel roze als wit van kleur. De smaak van Dianthus is kruidig, peperig, wat een mooie smaaktoevoeging geeft in deze pure salade. De radijsjes heb ik kort geroerbakt om de meest scherpe smaak weg te nemen en  één te laten zijn met de rest van de groenten in deze heerlijke lauwwarme salade.

De ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gram krieltjes
  • 100 gram radijsjes
  • 100 gram aspergetips
  • 1 grote bol mozzarella (ca. 125 gram)
  • 4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 1 eetlepel pesto
  • Versgemalen peper
  • Een handvol eetbare bloemetjes van de Dianthus

En zo maak je het

  • Zorg dat de mozzarella op kamertemperatuur is.
  • Was de groenten (vooral de krieltjes en radijsjes) goed schoon.
  • Kook de krieltjes totdat ze beetgaar zijn.
  • Roerbak zowel de radijsjes als de aspergetips in een scheutje olijfolie. Beide groenten niet te lang roerbakken zodat ze wel hun ‘bite’ behouden.
  • Meng voor de dressing de olijfolie, citroensap en pesto goed door elkaar.
  • Scheur de mozzarella in kleinere stukjes
  • Schep de krieltjes, de groente, de mozzarella en de dressing door elkaar.
  • Maal ten slotte wat peper en strooi de bloemblaadjes van de Dianthus over de salade.
  • Geniet ervan!

Bloemige fruit ijsjes

Zomer, zon en ijs horen bij elkaar. Het is ook de periode dat de tuin zo mooi in bloei staat. Inspiratie voor deze mooie bloemige fruit ijsjes. Zelf houd ik van zo puur mogelijke fruit ijsjes zonder al te veel smaak toevoegingen en probeer ik het gebruik van honing (of  agavesiroop) te beperken. Citroensap maakt het ijs net iets frisser van smaak en is wel een aanrader. De exact benodigde hoeveelheid fruit is afhankelijk van de ijsvormpjes die je gebruikt. Als richtlijn houd ik per fruit ijsje een handvol fruit aan. De eetbare bloemetjes ‘plak’ je voorzichtig met wat water aan de binnenkant van het ijsvormpje. De vulling voor het ijsje giet je er dan voorzichtig bij. Een andere manier is dat je het ijsje na ca. 4 uur vriezen uit het ijsvormpje haalt en er dan een eetbare bloem met water op plakt en dan nog een uurtje mee laat vriezen.

De ingrediënten voor 5 fruit ijsjes

  • Aardbeien
  • Bosbessen en/of bramen
  • Mango
  • Frambozen
  • Abrikozen
  • Honing (of agave-siroop)
  • Vers citroensap
  • Een handvol eetbare bloemetjes

En zo maak je het

  • Was het fruit voor gebruik. Verwijder de kroontjes van de aardbeien, schil de mango, halveer de abrikozen en verwijder de pit. Het overige fruit is al klaar voor gebruik.
  • Pureer met de staafmixer of blender telkens één fruitsoort. Bepaal zelf of het fruit zoet genoeg is of dat het iets honing nodig heeft (maximaal een halve eetlepel) en voeg iets citroensap toe.
  • Komt je net iets fruit te kort vul dan aan met wat water
  • Wil je een spannende smaaktoevoeging voeg dan bijvoorbeeld een paar blaadjes basilicum toe.
  • Alles goed mixen, in de ijsvormpjes gieten en invriezen maar. Wel eventjes geduld, maar na 4 uur heb je dan wel heerlijk en mooi fruit ijs. Geniet ervan!

Zomercarpaccio van meiknol en courgette met lavendeldressing

De prachtig paarse lavendel én de bloemetjes van de Allium (Senescens) inspireerden mij voor deze zomercarpaccio. De lavendelbloemen geven een licht bloemige toon aan dit gerecht. De bloemetjes van de Allium juist een pittig accent. Ook de (rauwe) groenten die ik voor deze zomercarpaccio gebruikt heb, zijn mooie smaak tegenhangers. De courgette vrij zacht van smaak en de meiknol juist meer pittig (zoals radijs). Voor het bereiden van de groenten heb ik een mandoline gebruikt om echt dunne plakjes te krijgen. Ik heb de bolcourgette gebruikt om dezelfde grootte van de meiknol aan te houden. Voor de topping heb ik ook nog wat jong groen gebruikt van het Achilles-kruid (Duizendblad).

De ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 bolcourgette
  • 1 meiknol
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels honing (of agavesiroop)
  • 1 eetlepel lavendelbloemen
  • Verse kruiden zoals peterselie en Duizendblad
  • Vers gemalen peper

En zo maak je het

  • De avond van tevoren één eetlepel lavendelbloemen in een klein pannetje kort koken met één eetlepel water, twee eetlepels witte azijn en twee eetlepels honing.
  • Dit mengsel tot bereiding laten staan en voor gebruik zeven. Om de dressing af te maken de olijfolie toevoegen en de fijn geknipte kruiden.
  • De meiknol en courgette wassen en met de mandoline in dunne schijfjes snijden. De plakjes op twee bordjes afwisselend rangschikken.
  • De dressing over de carpaccio schenken en op smaak brengen met vers gemalen peper.
  • Pluk voorzichtig de bloemetjes van de Allium en strooi deze over de carpaccio.
  • Geniet ervan!

Komkommersalade met yoghurt dressing en Silene

dressing en Silene

Silene vulgaris – Blaas Silene – is een heel sierlijke en makkelijke plant die van zon houdt en het zelfs op voedselarme grond goed doet. De bloemetjes hebben een heerlijke zoete smaak en ook de jonge scheuten zijn eetbaar, deze smaken naar lentegroen en doen zelfs aan erwtjes denken… Het voegt aan deze komkommersalade echt iets extra’s toe! Je kan het ook als kruid aan een warm gerecht toe voegen. Doe dit wel op het laatst en laat het niet te lang meekoken.

Ingrediënten voor een komkommersalade voor 2 personen

  • 1 grote komkommer of 10-15 kleine snack komkommers
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 4 eetlepels milde yoghurt
  • Een uitgeperste (halve) citroen
  • Een handje verse kruiden als peterselie, bieslook en dille
  • Een aantal jonge scheuten van de Silene en takje met bloemen
  • peper en zout

En zo maak je het

  • De komkommer goed wassen en met een schaaf (mandoline) in dunne plakjes snijden.
  • Knip de kruiden zo fijn mogelijk
  • Roer de olie, de yoghurt, het citroensap en de kruiden goed door elkaar
  • Meng de komkommerschijfjes met de yoghurtdressing
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Pluk voorzichtig de bloemetjes van het takje en scheur de scheuten en schik deze deels door en op de salade
  • Geniet ervan!

Bloemenontbijt met homemade rawnola

Hoe leuk is het om ’s ochtends vroeg op te staan en voor het ontbijt wat eetbare bloemetjes te oogsten… En je moet je concurrenten voor zijn, want hommels en bijen zijn dol op nectar. Vóór hun bezoek is de smaak net iets intenser! Hoe dan ook, zo’n kleurig ontbijtje laat je dag sowieso goed beginnen. Zeker met frisse yoghurt en homemade rawnola.

Rawnola is een soort van muesli, maar dan zonder bakken. Het wordt ook wel rauwe muesli genoemd. Onderstaand recept is genoeg voor een klein voorraadje. Ook kan je ervoor kiezen om er, met de hoeveelheid die je niet eet, energy balls (bliss balls) van te maken… Deze zijn heerlijk als snack onderweg!

Ingrediënten

  • een klein handje Medjoul dadels (klasse I dadels)
  • 1 kop havermout
  • 1 kwart kop kokos vlokken of geraspte kokos
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 4 eetlepels noten en zaden (naar eigen smaak)

En zo maak je het

  • Zorg voor een schone voorraadpot die je goed af kan sluiten
  • De dadels ontpitten en klein mogelijk snijden. De noten wat kleiner hakken.
  • Alle ingrediënten vervolgens in de kom van een keukenmachine handmatig mengen en vervolgens met de machine kort pulseren. Het gaat erom dat alles goed gemengd is, maar ook dat je een grovere structuur houdt. Het is nu klaar voor gebruik.
  • Schep dan in je ontbijtbowl yoghurt, één of twee eetlepels rawnola en fruit en bloemen naar keuze.
  • De overgebleven rawnola kan je wel even bewaren. Wil je er energy balls van maken, kneed dan van de overgebleven hoeveelheid met je handen een compact ‘mengsel’. Verdeel dit mengsel in kleine gelijke hoeveelheden, zodat je er balletjes van kan draaien. Lekker als snack onderweg of in je lunch-box als extraatje.
  • Geniet ervan!


Vegan cashewnoten kaas en Acer palmatum

We leven steeds meer bewust en maken hierdoor ook vaker de keuze voor plantaardig eten. Minder vlees eten is bewezen goed voor het milieu, het dierenwelzijn én je gezondheid. Het aantal flexitariërs, vegetariërs en veganisten neemt hierdoor de laatste jaren behoorlijk toe. Als groot groente- en fruitliefhebber vind ik het niet lastig om plantaardig te eten. We hebben de keuze uit een oneindig mooi groente- en fruitaanbod, maar denk ook aan de vele granen, peulvruchten en noten en zaden. Wist je dat je met cashewnoten een heerlijke (vegan) kaas kan maken? Als van oorsprong groot kaasliefhebber gebruik in dit recept edelgistvlokken voor een extra hartige smaak die voor kaas vaak zo kenmerkend is. Voor een extra mooie presentatie heb ik wat bladeren van onze Acer Palmatum gebruikt. Deze bladeren zijn eetbaar en smaken, kort gekookt, wat nootachtig. En ook de bloemetjes van het vergeet-mij-nietje zijn eetbaar en maken dit kaasje helemaal af!

Ingrediënten voor 1 kaasje

  • 100 gram cashewnoten (ongebrand en ongezouten)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • 1 teentje knoflook (of een halve theelepel knoflookpoeder)
  • snuf peper en zout

Ingrediënten voor de presentatie

  • wat jonge esdoornblaadjes (Acer Palmatum)
  • een handje geroosterde hazelnoten

En zo maak je het

  • Week de cashewnoten een nacht in ruim water. De noten worden hierdoor goed zacht.
  • Laat de geweekte cashewnoten echt goed uitlekken.
  • Voeg alle ingrediënten in de keukenmachine en meng het tot één mooi geheel.
  • Leg het mengsel op een stuk huishoudfolie en vorm tot een mooi rond kaasje.
  • Leg op het kaasje wat blaadjes van de esdoorn (de blaadjes van tevoren even kort koken en droog deppen).
  • Vouw vervolgens het folie goed strak om het kaasje heen en laat het kaasje minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Serveer de kaas met wat geroosterde hazelnoten, de bloemetjes en een heerlijk toastje. Geniet ervan!


Homemade komkommer hüttenkäse salade met Bellis

Deze madeliefjes, Bellis perennis, zijn een kweekvariant van het oorspronkelijke wit gele madeliefje dat je kent uit het grasveld. Ze zijn nog vrolijker om te zien en net pomponnetjes. De smaak van de bloemblaadjes is kruidig met een beetje nootachtige accenten en daardoor een mooie smaaktoevoeging aan dit frisse gerecht met komkommer en hüttenkäse. De hüttenkäse (cottage cheese) maak je gemakkelijk zelf met maar 2 ingrediënten….!

Ingrediënten hüttenkäse (ca. 200 gram)

  • 1 liter halfvolle melk
  • 3 eetlepels citroensap

Overige ingrediënten salade

  • ½ komkommer
  • 1 lente-ui
  • ½ kleine rode ui
  • wat fijngesneden bieslook
  • een klein handje geroosterde walnoten

En zo maak je het

  • Breng de melk in een pannetje aan de kook. Roer het sap van de citroen erdoor en roer 30 seconden door. De melk schift direct, waardoor er witte korrels ontstaan. Haal het pannetje van het vuur en laat nu 30 minuten rusten.
  • Bekleed een zeef met kaasdoek of een dunne theedoek. Giet het kaasmengsel door de zeef en laat 10 minuten uitlekken. Koel de verse kaas tot gebruik in de koelkast.
  • Breng de kaas voor gebruik op smaak met peper en zout.
  • Snijd de rode ui klein, de halve komkommer in partjes, de lente-ui in ringetjes. Meng dit alles met de fijngesneden bieslook en de gehakte walnoten door de kaas.
  • Vergeet niet wat madeliefjes over het gerechtje te strooien. Het maakt het lekker voorjaarsachtig.
  • Geniet ervan!


Viola citrus rode koolsalade

         

Citrusfruit is gelukkig jaarrond te verkrijgen, maar in de winter het lekkerst als het fruit lang gerijpt heeft. Vooral de combinatie van verschillende soorten citrusfruit is een smaakfeestje; sinaasappel samen met grapefruit, mandarijn en een vleugje citroen… Echt heerlijk! Het gezondst is het om niet alleen het vruchtvlees of het sap, maar juist ook het witte schilletje. Samen met de rode kool als salade een prachtig voor- of bijgerecht! Voor een extra smaak- en kleurdimensie gebruik ik graag wat bloemblaadjes van een eetbaar (biologisch gekweekt) viooltje.

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 verse rode kool (je gebruikt een kwart)
  • 2 (bloed) sinaasappels (1 om uit te persen voor het sap)
  • 1 grapefruit
  • 1 mandarijn
  • 1 citroen (1/2 om uit te persen en de rest als garnering)
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • gebruik naar smaak eventueel wat agavesiroop
  • wat muntblaadjes en bloemblaadjes van een eetbaar viooltje

En zo maak je het

  • Snijd de rode kool in vieren. Rasp een kwart rode kool en leg de geraspte rode kool in een diepe kom.
  • Pers 1 sinaasappel en de ½ citroen uit. Schenk het sap over de geraspte rode kool en laat samen met de eetlepel olijfolie marineren terwijl je met de verdere voorbereidingen bezig bent.
  • Schil de sinaasappel, de grapefruit én de mandarijn. Snijd vervolgens al het fruit in partjes.
  • Was de muntblaadjes en snijd ze in reepjes. Meng dit met de rode kool.
  • Verdeel de rode kool, het sap en het fruit over de bordjes.
  • Gebruik naar smaak wat agavesiroop.
  • Voeg tot slot een schijfje citroen toe en wat bloemblaadjes van het viooltje
  • (ik heb de bloemblaadjes gebruikt van de prachtige Viola Wittrockiana).
  • Geniet ervan!

Badzout met gedroogde bloemen

Het bloeiseizoen ligt alweer een tijdje achter ons en het nieuwe laat nog heel eventjes op zich wachten. Gelukkig kan je bloemen goed drogen en kan je het hele jaar van bloemen genieten…. Wat is leuker dan je eigen badzout met gedroogde bloemen te maken of om als cadeautje weg te geven?!

Voor het badzout gebruik ik Keltisch zeezout. Dit zeezout ontstaat door zonlicht en zeewater. Het wordt niet machinaal gedroogd of bewerkt. Hierdoor blijft het licht vochtig en heeft het een licht grijze kleur. Het komt uit Bretagne aan de kust vlakbij de zoutmoerassen op een bodem van klei aangelegd door de Kelten. Vandaar de naam Keltisch zout. Het is dus 100% natuurlijk zeezout, ongeraffineerd en zonder toevoegingen. Het zit vol mineralen in zijn puurste vorm. Je eigen welness aan huis…  

Ingrediënten

  • Een mooie lege fles (formaat jampot)
  • 200-250 gram Keltisch zeezout (afhankelijk van de grootte van de fles)
  • Etherische olie (20 druppels van bijvoorbeeld lavendel)
  • 5 eetlepels gedroogde bloemen (denk bijvoorbeeld aan rozenblaadjes,
  • lavendel, goudsbloemen, korenbloem)

En zo maak je het

  • Reinig de fles. Een nieuwe fles kun je schoonmaken met warm water.
  • Een gebruikte fles maak je schoon met een sopje van warm water en soda. Laat de fles goed drogen.
  • Trek de bloemetjes van hun steeltje en de bloemblaadjes van de knop.
  • Breng het zout, de gedroogde bloemetjes en de druppeltjes olie samen in de fles.
  • Roer dit mengsel voorzichtig om met een houten spatel of lepel  zodat je de bloemetjes niet teveel beschadigt.
  • De hoeveelheid zout die je in bad moet gebruiken, hangt een beetje af van je wensen en behoeftes, en is tussen de 50-75 gram.
  • Gebruik bij voorkeur herbruikbare katoenen theezakjes die je dicht kan knopen. Of je moet het natuurlijk juist plezierig vinden om tussen de bloemetjes te baden
  • Geniet ervan!


Rode kool appelsoep met knoflookcroutons en Salvia Amistad

Herfst of winter saai? Juist niet! Hoe mooi zijn de kleuren in het bos in deze maanden. Ook met koken kan je juist in deze maanden heerlijk met kleur uitleven. Denk natuurlijk aan rode kool, de rode, gele en de roze-witte chioggia biet, maar ook de veelkleurige worteltjes tegenwoordig. De paarsblauwe bloemetjes van de Salvia Amistad lenen zich zó prachtig als eetbare topping bij deze soep! Deze plant bloeit zeker tot aan de eerste vorst. Als je hem wat meer beschut hebt staan, kan je de eetbare bloemetjes nog lang oogsten.

Ingrediënten soep

Een halve fijngesneden rode kool, 2 geschilde appels (Elstar), 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 liter groentebouillon, balsamico azijn, olijfolie om in te bakken, peper en zout, wat verse kruiden (bijvoorbeeld oregano) en eetbare bloemetjes.

Voor de croutons

6 sneetjes brood, 2 teentjes knoflook, gedroogde kruiden (chilivlokken, tijm, rozemarijn en oregano) en zeezout.

En zo maak je het

  • Snijd de sneetjes brood in blokjes. Doe de blokjes in een grote kom, schenk hier een flinke scheut olijfolie over en pers hier de knoflook boven uit. Strooi er een halve theelepel zeezout en een halve eetlepel kruiden over. Meng alles goed door elkaar.
  • Bak de broodblokjes in een grote koekenpan in ca. 5 minuten goudbruin. Houd tot gebruik even apart.
  • Snijd de ui fijn en fruit deze met de teentjes knoflook even aan in een ruime soeppan. Voeg dan de fijngesneden rode kool toe en laat dit met het deksel op de pan in ca. 10 minuten slinken.
  • Voeg dan de appel in schijfjes toe, een flinke scheut balsamico azijn, de bouillon en laat alles samen nog eens ca. 15 minuten koken. De balsamico azijn geeft een verfijnde smaak aan de soep en zorgt het zuurtje van de azijn ervoor dat je de mooie, diepe kleur van de rode kool behoudt.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de soep in de kommen en garneer met de knoflook croutons, wat verse kruiden en de eetbare bloemetjes. Eet smakelijk!  

Homemade kruidenpasta

Wat een feestje om eetbare bloemen als decoratie en zelfs als onderdeel van een gerecht te kunnen gebruiken. Maar wat denk je van de bladeren van de eetbare bloemen en/of kruiden…? Een heel leuk en smakelijk idee om ze te verwerken in een kruidenpasta en te serveren met een mooie olie. Het lijkt moeilijker dan het is, maar gewoon doen! Misschien wel handig en gezellig om het met z’n tweeën maken; de één draait het deeg en de ander pakt het uitgerolde deeg aan…

Ingrediënten

 25 eetbare verse blaadjes en/of kruiden (denk aan bladpeterselie,

(roomse) kervel, salie, Oost-Indische kers en bijvoorbeeld Achillea/

duizendblad), 200 gram bloem en 2 eieren (L)

En zo maak je het

Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Zeef de bloem en het zout direct boven de mengkom van de keukenmachine. Breek de eieren boven de kom, klop even los met een vork. Meng tot er een korrelig deeg ontstaat en leg dit op het werkblad. Kneed dit net zolang en stevig tot het een mooie, grote bal gaat vormen. Wikkel het in plasticfolie en zet voor 1 uur weg in de koelkast. Haal voorzichtig alvast een deegroller over de bladeren en/of kruiden om ze alvast iets meer plat te maken. Hiermee voorkom je dat de blaadjes straks door het deeg prikken.

Snijd het deeg in 3 stukken. Begin met het eerste stuk en bewaar de andere stukken even in plastic tot gebruik. Stel de pastamachine in op de breedste stand (1). Rol steeds één stuk deeg uit en vouw het in drie lagen. Herhaal dit viermaal om een kneedbaar geheel te krijgen.

Rol elk stuk deeg tweemaal door elke stand (tot de smalste instelling). Rol het deeg driemaal door de smalste stand. Dek de drie deegstukken volledig af in plasticfolie (ook aan de binnenkant) om uitdrogen te voorkomen.

Snijd één uitgerold stuk deeg (vel) diagonaal in repen van 7 cm en dek telkens alles goed af. Neem een reep pasta en leg op de helft een blaadje. Vouw de andere helft erover. Rol dit tweemaal door de machine op de één na smalste stand. Het deeg én kruidenblaadje zal hierdoor uitgerekt worden. Snijd de ruwe kanten bij. Herhaal dit met alle repen deeg.

Kook de pasta in delen met wat zout in 1 a 2 minuten. Lekker met vers gemalen peper, een mooie olijfolie en wat Parmezaanse kaas. Maar denk ook eens aan een kruidenolie met bijvoorbeeld basilicum en salie of in de herfst een mooie truffelolie… Geniet ervan!


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Ontvang 4x per jaar de seizoensupdate van Tasty Blooms
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.