Lauwwarme groentesalade met mozzarella en Dianthus

Wat een dankbare zomerbloeier is de Dianthus (Duizendschoon)… Al wekenlang geeft de plant de mooiste bloemen. De kleur en tekening van de heerlijk geurende bloemetjes variëren en lopen uiteen van wit tot donkerpaars. Vaak zijn ze ook tweekleurig. De witte roze bloemetjes inspireerden mij om een gerecht te bedenken met radijsjes. Op de versmarkt kon ik zelfs deze mooie witpunt (langwerpige) radijsjes kopen met dezelfde kleurensamenstelling, zowel roze als wit van kleur. De smaak van Dianthus is kruidig, peperig, wat een mooie smaaktoevoeging geeft in deze pure salade. De radijsjes heb ik kort geroerbakt om de meest scherpe smaak weg te nemen en  één te laten zijn met de rest van de groenten in deze heerlijke lauwwarme salade.

De ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gram krieltjes
  • 100 gram radijsjes
  • 100 gram aspergetips
  • 1 grote bol mozzarella (ca. 125 gram)
  • 4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 1 eetlepel pesto
  • Versgemalen peper
  • Een handvol eetbare bloemetjes van de Dianthus

En zo maak je het

  • Zorg dat de mozzarella op kamertemperatuur is.
  • Was de groenten (vooral de krieltjes en radijsjes) goed schoon.
  • Kook de krieltjes totdat ze beetgaar zijn.
  • Roerbak zowel de radijsjes als de aspergetips in een scheutje olijfolie. Beide groenten niet te lang roerbakken zodat ze wel hun ‘bite’ behouden.
  • Meng voor de dressing de olijfolie, citroensap en pesto goed door elkaar.
  • Scheur de mozzarella in kleinere stukjes
  • Schep de krieltjes, de groente, de mozzarella en de dressing door elkaar.
  • Maal ten slotte wat peper en strooi de bloemblaadjes van de Dianthus over de salade.
  • Geniet ervan!
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Ontvang 4x per jaar de seizoensupdate van Tasty Blooms
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.