Onze bodem is goud waard

Onze teeltaarde is een mengsel van diverse bestanddelen, het lijkt wel een groene apotheek. Een combinatie van diverse middelen maken ‘m gezond en die formule is goud waard.

De bodem is het allerbelangrijkst voor een plant. Hoe beter de wortels worden gevoed, des te sterker de plant is en blijft. Een gezonde bodem is opgebouwd uit compost, zeewier (natuurlijke) kalk, trichoderma-compost en EM.

Kleine wezentjes

EM staat voor Effectieve Micro-organismen (microscopisch kleine wezentjes) die vrij in de natuur voorkomen en niet zijn gemanipuleerd. De Japanse professor Higa heeft na tientallen jaren onderzoek EM samengesteld. Het wordt gebruikt om de natuurlijke weerstand van bodem, plant, water, mens en dier te verhogen. Het verbetert bodemkwaliteit, bodemvruchtbaarheid, groei en kwaliteit van gewassen aanzienlijk.

De kwekerij van Tasty Blooms werkt met de Albrecht-methode. Daarbij is een specifieke balans van voedingselementen van belang. Er wordt gekeken naar zowel een minimaal benodigde hoeveelheid als de maximaal gewenste hoeveelheid. Andere systemen kijken vaak alleen naar wat minimaal nodig is.

Ideale bodem

De ideale bodem bestaat volgens de Albrecht-methode uit 45 procent mineralen, 5 procent humus en 50 procent poriën. De poriën zijn liefst gevuld met half water en half lucht en bieden de leefomgeving voor het noodzakelijke bodemleven. Ze geven als het ware de luchtigheid aan de grond.

De kwekerij van Tasty Blooms gebruikt deze aarde in bakken, dus niet in de volle grond. Zo kan de kwaliteit optimaal en constant worden gehouden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Ontvang 4x per jaar de seizoensupdate van Tasty Blooms
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.