Onze B&B voor insecten

Wij kweken planten met eetbare bloemen voor mensen, maar ook met bloemen die lekker zijn voor insecten. Dat doen we omdat het belangrijk is om in een omgeving vol leven te kweken. Zonder insecten heb je uiteindelijk geen planten…

Bijen, zweefvliegen en vlinders bestuiven bloemen, zodat er vruchtvorming kan ontstaan. Als dat niet gebeurt zullen planten geen vruchten dragen (wat betekent dat de helft van onze oogst mislukt. Insecten vormen de motor van ons bedrijf. We willen we ze dus graag alle faciliteiten bieden om ze bij ons te houden.

B & B

Daarom bieden wij een ‘Bed & Breakfast’ met twee plantsoorten die voor insecten nodig zijn:

  1. Breakfast

Het ‘ontbijt’ dat we bieden, bestaat uit drachtplanten. Daaruit halen bijen stuifmeel om hun larven te voeden. Ook vinden ze er pollen en zoete nectar, die ze vooral zelf eten. Doordat bijen, hommels, zweefvliegen, vlinders en andere insecten van bloem naar bloem gaan zijn het de perfecte koeriers van stuifmeel. En dat levert weer vruchten en zaden voor planten en gewassen op.

  1. Bed

Het ‘bed’ dat we bieden, bestaat uit waardplanten. Die bieden nestgelegenheid en zijn dus de ‘kraamkamer’. Zodra de rupsen uitkomen, kunnen die van de blaadjes eten, voordat ze weer verpoppen als vlinder.

Insecten, maar ook vogels, vinden op waardplanten bestanddelen die voor hun groei nodig zijn, zoals andere insectjes, rupsen, spint, schimmels en bacteriën.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Ontvang 4x per jaar de seizoensupdate van Tasty Blooms
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.