Aardbeien kan je eigenlijk het hele jaar wel kopen, maar niets lekkerder dan van de koude grond. In aanloop naar dit seizoen een heerlijk recept; bloemige fruitmandjes met een zachte vanilleroom, vers fruit, wat blaadjes mint en natuurlijk niet te vergeten, wat eetbare biologische bloemetjes van het seizoen. De bloemetjes van het Vergeet-mij-nietje en Borage matchen mooi bij dit fruit.
De ingrediënten voor 4 fruitmandjes
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 vrij-uitloop ei
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel bloem
- 4 theelepels grove suiker
- 12 kleine aardbeitjes
- 20 blauwe bessen
- Blaadjes verse munt en biologische eetbare bloemetjes van het seizoen
De ingrediënten voor de vanilleroom
- 200 ml melk
- 4 eidooiers
- 50 gram fijne kristalsuiker
- 1 eetlepel vanille-extract
- 1 eetlepel Maizena
Zo maak je het
Je begint met de vanilleroom zodat deze af kan koelen. Verwarm de melk samen met het vanille-extract. Breng langzaam aan de kook.
Splits ondertussen de eieren en klop het eigeel los. Voeg de suiker en Maizena toe. Meng alles goed door elkaar tot een glad papje.
Haal de melk van het vuur en roer het eimengsel beetje bij beetje toe aan de melk, zodat een mooi romig mengsel ontstaat. Breng dit mengsel voorzichtig opnieuw aan de kook en laat eventjes doorkoken. De vanilleroom zal hierdoor iets indikken. Haal de room van het vuur en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd met een scherp mes uit elk plakje bladerdeeg een cirkel. Klop het ei los en bestrijk hiermee de bladerdeegcirkels. Bestrooi elke bladerdeegcirkel met een eetlepel suiker. Neem dan een grote muffinvorm. Deze vorm gebruik je aan de onderzijde om de bladerdeegmandjes te kunnen bakken. Vet deze vorm dus aan de onderzijde in met de boter en strooi er wat bloem over. Drapeer de bladerdeegcirkels over deze kant van de muffinvorm. Bak ze in ca. 20 minuten goudbruin.
Was het fruit en halveer enkele vruchten. Vul de bladerdeegmandjes met de vanilleroom. Verdeel het fruit over de gevulde mandjes en strooi hier wat muntblaadjes en eetbare bloemetjes over. Geniet ervan!