Volgens mij vinden we het allemaal leuk om familie of vrienden tijdens een etentje te verrassen. Met deze salade gaat dat zeker lukken! De basis is een rauwkostsalade. De toevoeging van Hosta is misschien uitdagend, maar echt verrassend fris en lekker. Heerlijk met een yoghurtdressing.
Hosta, ook wel hartlelie genaamd, wordt in Japan al heel lang gegeten. Alles van deze plant is eetbaar. De bladeren worden daar gewoon in de winkel verkocht. Dus hoog tijd dat wij het ook eens proberen.
De ingrediënten voor de salade (2 personen)
- 75 gram geraspte worteltjes
- 1 hele paprika klein gesneden
- 150 gram fijngesneden spitskool
- 1 appel klein gesneden
- 5 abrikozen in partjes gesneden
- 50 gram geroosterde cashewnoten
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel citroensap
- 1/2 eetlepel vloeibare honing
- versgemalen peper en zout
- enkele verse hostablaadjes
- wat eetbare bloemetjes
Zo maak je het
Meng de geraspte en fijngesneden groenten en fruit door elkaar. Doe dan alle ingrediënten voor de dressing in een kom en klop goed door. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Giet dit uit over de salade en schep voorzichtig om. Voeg de cashewnoten, Hosta blaadjes en eetbare bloemetjes aan de salade toe.
Geniet ervan!