Witte zomer salade

Kleuren domineren vaak in een bloementuin, maar kijk vooral ook eens naar alle witte bloemen of alle verschillende bladsoorten. Subtiele wit tinten en prachtige vormen, zoals bijvoorbeeld de pioenroos, de Salvia, Allium of de bonte blaadjes van de Oost-Indische Kers. Biologisch gekweekt zijn deze bloemen en blaadjes ook eetbaar! Geweldig om in de zomer een salade mee samen te stellen. Deze witte salade met geitenkaas, edamame (jonge soya) boontjes, geroosterde noten, verse kruiden en een avocadodressing is echt heerlijk smaakvol!

De ingrediënten (2 personen)

  • 1 kropsla
  • Een halve komkommer of 4 snackkomkommertjes
  • 150 gram gepelde edamame boontjes (vers of diepvries)
  • 100 gram geitenkaas
  • 50 gram geroosterde noten
  • 50 gram (witte) aalbessen
  • verse kruiden (zoals basilicum, marjolein, bieslook en peterselie)
  • de bloemen en blaadjes van diverse witte eetbare (biologische gekweekte) bloemen

Dressing

  • 1 rijpe avocado
  • 50 gram basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 75 ml extra vierge olijfolie
  • 25 ml witte wijnazijn
  • Sap van 1 citroen
  • naar smaak peper en zout

En zo maak je het

  • Begin met de dressing. Verwijder de schil van de avocado. Doe de avocado samen met de basilicum, de azijn en het citroensap in een blender en mix dit samen met alvast wat peper en zout. Giet op het laagste toerental de olijfolie er langzaam bij tot een mooi romig geheel. Proef of het goed gekruid is. Voeg nog wat water of eventueel melk toe als de dressing nog niet de gewenste dikte heeft. Bewaar tot gebruik in een mooi afgesloten flesje of potje.
  • Het beste kan je de edamame boontjes heel kort even koken.
  • Was, droog en scheur de slablaadjes.
  • Was en snijd de komkommer in schijfjes.
  • Was de aalbessen. De aalbessen kan je met een vork makkelijk afrissen, maar het is voor de presentatie wel zo leuk om een enkel trosje op de salade te leggen.
  • Verkruimel de geitenkaas.
  • Knip de kruiden fijn.
  • Breng de sla met alle ingrediënten samen in een mooie kom. Meng dit voorzichtig.
  • Pluk op het laatste moment de eetbare bloemen en blaadjes die je voor deze salade wilt gebruiken. Strooi deze over de salade.
  • Serveer de dressing bij de sla.

Geniet ervan!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Ontvang 4x per jaar de seizoensupdate van Tasty Blooms
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.