Komkommer Borage ciabatta

Inspiratie voor deze komkommer Borage ciabatta kwam door het mooie eetbare bloemetje zelf met zijn prachtige vorm en intense blauw paarse kleur…  Borage wordt ook wel komkommerkruid of bernagie genoemd. Het werd een komkommervlechtwerk op een ciabatta brood waarop de bloemetjes prachtig tot hun recht zouden komen en als vulling een smaakvolle cashewnoten spread. Deze spread gebruik je ook dun uitgesmeerd op de ciabatta om het vlechtwerk vast te hechten aan het brood. Leuk om dit in plakjes gesneden als snack te presenteren of bijvoorbeeld op een buffet.

De ingrediënten

  • 1 grote (lange) komkommer
  • verse kruiden zoals o.a. bieslook, peterselie en marjolein
  • bij voorkeur wat bladeren van de Oost-Indische kers (Nasturtium) of anders wat blaadjes sla
  • 1 verse ciabatta
  • 150 gram cashewnoten (ongebrand en ongezouten)
  • 60 gram tahin
  • Sap ½ citroen
  • 10 gram suiker
  • ca. 120 ml water
  • Naar smaak peper en zout
  • Pluk op het laatst wat bloemetjes van de Borage

En zo maak je het

De cashewnoten bak je in een anti-aanbak koekenpan tot ze mooi gekleurd zijn. Let goed op dat de noten hierbij niet aanbranden. Laat de noten even afkoelen. Meng de noten vervolgens met de tahin, het citroensap en de suiker. Voeg dan geleidelijk het water toe, net zolang je een mooie gladde spread hebt. Knip wat van de kruiden fijn en roer dit door de spread. Breng het geheel op smaak met versgemalen peper en zout.

Was de komkommer en snijd met een kaasschaaf in lange linten. De drie langste linten gebruik je voor het vlechtwerk in de lengte. Ongeveer vier linten snijd je in drieën om in de breedte mee te vlechten.

Halveer de ciabatta in de lengte en smeer een dunne laag van de spread op de bovenste helft. Beleg de onderste helft van de ciabatta met de over gebleven cashewnoten spread en wat blaadjes van de Oost-Indische kers (met hun lekker pittige smaak). Gebruik voor de vulling ook wat van de komkommer linten die je niet voor de topping gebruikt. Plaats de bovenste helft nu op de onderste helft van de ciabatta. Vlecht afwisselend met de lange en korte komkommerlinten een vlechtwerk op de ciabatta.

Knip wat lange bieslookstengels en pluk wat blaadjes van de marjolein en de bloemetjes van de Borage. Schik deze kruiden en bloemetjes als een soort boeketje op het komkommer vlechtwerk.

Geniet ervan!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Ontvang 4x per jaar de seizoensupdate van Tasty Blooms
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.