Nasturtium paprika cream cracker

De Nasturtium, Oost-Indische kers, is een heel sterke groeier en bloeier met eetbare bloemen én bladeren. Deze plant houdt het vaak vol tot laat in de herfst. Hij is niet winterhard, maar tot de vorst kan je vaak nog de bloemen, maar zeker het blad blijven oogsten! Het mooie ronde licht generfde blad heeft het een pittige smaak. Een heerlijke combinatie met deze lijnzaad cracker met paprika cream. Voor de cream heb ik de puntpaprika gebruikt, die zich fijn laat roosteren. Door een paprika op te rollen als bloem, wordt de cracker een heuse showstopper…

De ingrediënten voor het maken van de lijnzaadcracker

  • 150 gr lijnzaad (gebroken),
  • 30 gram sesam zaad
  • 100 gram zaden en pitten
  • 1/2 theelepel zout
  • 200 ml water

De ingrediënten voor het maken van de paprika cream en 4 paprika rozen

  • 2 grote puntpaprika’s (indien verkrijgbaar Sweet Palermo)
  • 1 bakje (plantaardige) roomkaas (200 gr)
  • olijfolie (extra vierge)
  • versgemalen peper

Zo maak je de lijnzaadcracker

Meng alle ingrediënten en laat het mengsel 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 170 °C. Spreid het mengsel gelijkmatig uit op een vel bakpapier op een bakplaat. Leg er dan een vel bakpapier bovenop en rol dun uit met een deegroller. Bak dit 20 minuten. Snijd dan de grote plak in 10 stukken. Draai de crackers om en bak ze nog eens 10 minuten.

Zo maak je de paprika cream en paprika rozen

Verwarm de oven voor op 220 °C. Was en halveer de paprika’s. Verwijder de steel en de zaadlijsten van de paprika’s. Besprenkel de paprika’s met een beetje olijfolie en rooster ze 12 tot 15 minuten in de oven. Laat ze na bereiding afkoelen voor gebruik. Het vel kan je dan gemakkelijk verwijderen.

Eén geroosterde paprika (circa 100 gram) gebruik je om te mengen met 200 gram roomkaas. Gebruik hierbij een staafmixer. Dit mengsel breng je op smaak met vers gemalen peper. De paprika cream is nu klaar.

De andere geroosterde paprika snijd je nogmaals in de lengte door. Je hebt dan vier repen. Deze repen rol je op tot een roos.

De crackers besmeer je met de paprika cream en versier je met wat Nasturtium bladeren en een paprika roos. Geniet ervan!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Ontvang 4x per jaar de seizoensupdate van Tasty Blooms
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.