Luizen bestrijden met luizen

Wij gebruiken voor het bestrijden van luizen een plant, de Artemisia vulgaris, oftewel bijvoet. Ook hebben we andere natuurlijke middelen om plagen tegen te gaan.

De Artemisia (bijvoet) trekt haar eigen bladluis aan, de Artemisialuis. Die blijft alleen op bijvoet zitten en is dus niet schadelijk voor andere planten. Deze luis trekt wél veel natuurlijke vijanden aan. Denk aan lieveheersbeestjes, zweefvliegen en sluipwespen, maar soms ook kleine vogels. En als die eenmaal op de bijvoet zijn afgekomen vreten ze ook de ongewenste luizen van de omringende andere teeltplanten uit onze kwekerij op.

Bankierplant

Bijvoet is een zogeheten ‘bankierplant’. Dat zijn planten die diverse natuurlijke vijanden aantrekken. Naast hun smakelijke bladluis levert bijvoet veel pollen (ook belangrijk voedsel voor natuurlijke vijanden. Door die pollen wordt de plant tevens goed bezocht door wilde bijen (hommels en vlinders. Hoe meer natuurlijke vijanden je aantrekt (des te minder last je hebt van plaaginsecten.

Naast luizen kunnen planten ook last van andere ongewenste beestjes krijgen. Voor elke plaag bestaat er natuurlijke vijand in de vorm van vliegjes of andere insecten. Die zetten wij dan gericht in.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Ontvang 4x per jaar de seizoensupdate van Tasty Blooms
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.