Koffie kwarktaart met Cosmea

Cosmos atrosanguineus ook wel Chocolade Cosmos of Cosmea genaamd. Een prachtige bloem met een mooie donkere rood paarse tot zwarte kleur, die ook nog eens naar chocolade ruikt, verdient een recept om mooi tot z’n recht te komen! En laten chocolade en koffie nu mooi bij elkaar passen… Het resultaat is een koffie kwarktaart met een prachtige topping van Cosmea, de eetbare blaadjes van de Dahlia en groene pistachenootjes!

De ingrediënten

  • Springvorm 18 cm
  • 70 gr boter
  • 200 gr havermoutkoekjes
  • 5 blaadjes gelatine
  • 125 gram suiker
  • 50 ml espresso
  • 400 gr volle kwark
  • 250 ml slagroom

En zo maak je het

  • Haal de kwark vast uit de koelkast zodat deze iets meer op kamertemperatuur kan komen.
  • Breng op de bodem van de springvorm een stuk bakpapier aan. Vet de rand van de springvorm goed in.
  • Smelt de boter en verkruimel in de tussentijd de koekjes in een keukenmachine. Mix de boter met de koekkruimels en maak hiermee de bodem van de taart. Druk goed aan met een lepel en zet zolang in de koelkast.
  • Klop de slagroom met de suiker lobbig op en roer de kwark er luchtig doorheen.
  • Week de gelatine blaadjes eerst in goed koud water (10 minuten). Knijp daarna goed uit.
  • Verwarm de espresso in een pannetje (niet laten koken) en los hierin de geweekte gelatineblaadjes op. Roer dit al kloppend door het kwark/slagroom mengsel.
  • Schep het mengsel op de koekjesbodem en strijk de bovenkant glad.
  • Laat de taart 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Schik vlak voor het serveren de bloemen van de Cosmea, de blaadjes en de nootjes op de taart. Tot slot kan je er voorzichtig ook nog wat cacao overheen strooien.
  • Geniet ervan!
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Ontvang 4x per jaar de seizoensupdate van Tasty Blooms
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.