Fudgy vegan winter chocolade cake

Viooltjes zijn onmisbaar om een tuin in de winter en het vroege voorjaar toch wat kleur te geven. We weten dat dit vaak de start is voor het verder ontluiken van het voorjaar.  Ondanks het vaak nog koudere weer, waar de viooltjes geen last van lijken te hebben, zijn ze dus een echte voorjaarsbode. Ik vind het daarom heel leuk om deze fudgy en geheel vegan winter cake op te fleuren met de bloemblaadjes van het viooltje!

De ingrediënten voor een medium cake (doorsnede 20 cm)

  • 220 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram plantaardige boter
  • 125 gram kristalsuiker
  • 100 ml plantaardige kwark
  • 200 ml plantaardige melk
  • 1 rijpe middelgrote banaan
  • 160 ml appelmoes
  • 50 gram cacao
  • Snuf zout
  • 50 gram witte chocolade
  • 10 ml heet water

Zo maak je de cake

Verwarm de oven voor op 160 °C. Klop de boter en suiker samen totdat de suiker volledig is gemengd. Meng in een andere kom het meel, de cacao en het zout. In een derde kom meng je de kwark en melk.

Klop de banaan en de appelmoes door het botermengsel heen. Meng de helft van het droge mengsel door het beslag, vervolgens de helft van het melkmengsel en herhaal dit totdat je een mooi glad mengsel hebt.

Giet het beslag in de ingevette bakvorm. Bak in 50 tot 60 minuten gaar en check dit met een houten prikker. Laat de cake afkoelen en keer hem dan om op een taartrooster.

Smelt in de tussentijd de witte chocolade au bain-marie. Voeg het hete water toe en blijf goed roeren totdat het volledig opgenomen is. Giet het mengsel uit over de cake. Strooi tot slot wat bloemblaadjes van mooi gekleurde viooltjes over de cake uit. Geniet ervan!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Ontvang 4x per jaar de seizoensupdate van Tasty Blooms
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.