De naam Hyssop komt van het Hebreeuws “ezob” wat letterlijk “heilig kruid” betekent. Het staat vooral bekend als een geneeskrachtig kruid, maar kan ook in de keuken gebruikt worden. Het heeft een typische, scherp-muntachtige smaak en frisse, kruidige, licht-zoete geur. Hyssop bloeit in de zomer met paarse bloemetjes die eetbaar zijn. In de wintermaanden, en zeker met kerst, doen de smalle blaadjes denken aan dennengroen. Hoe leuk is het om dit kruid speciaal ook dan te gebruiken….?
De ingrediënten
- 100 gram cranberries
- 1 kaneelstokje
- 1 biologische citroen
- Agave siroop (of honing)
- Port
En zo maak je het
- Doe de cranberries samen met het kaneelstokje in een pan met één liter water. Breng dit langzaam aan de kook. Laat zonder verder te koken even op een theelichtje staan zodat het kaneelstokje maximale smaak afgeeft en de cranberries wat van hun rode kleur. Voeg in de theepot een paar takjes van de hyssop toe zodat ook dit kruid zijn smaak kan afgeven.
- Snijd de citroen in schijfjes.
- Schenk de thee uit en voeg een schijfje citroen toe.
- Houd je van iets meer zoet, voeg dan een scheutje agave siroop toe
- Een scheutje port maakt de thee tijdens de kerst heel feestelijk en kan dan ook bijvoorbeeld bij een dessert gedronken worden.
- Geniet ervan!