Homemade kruidenpasta

Wat een feestje om eetbare bloemen als decoratie en zelfs als onderdeel van een gerecht te kunnen gebruiken. Maar wat denk je van de bladeren van de eetbare bloemen en/of kruiden…? Een heel leuk en smakelijk idee om ze te verwerken in een kruidenpasta en te serveren met een mooie olie. Het lijkt moeilijker dan het is, maar gewoon doen! Misschien wel handig en gezellig om het met z’n tweeën maken; de één draait het deeg en de ander pakt het uitgerolde deeg aan…

Ingrediënten

 25 eetbare verse blaadjes en/of kruiden (denk aan bladpeterselie,

(roomse) kervel, salie, Oost-Indische kers en bijvoorbeeld Achillea/

duizendblad), 200 gram bloem en 2 eieren (L)

En zo maak je het

Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Zeef de bloem en het zout direct boven de mengkom van de keukenmachine. Breek de eieren boven de kom, klop even los met een vork. Meng tot er een korrelig deeg ontstaat en leg dit op het werkblad. Kneed dit net zolang en stevig tot het een mooie, grote bal gaat vormen. Wikkel het in plasticfolie en zet voor 1 uur weg in de koelkast. Haal voorzichtig alvast een deegroller over de bladeren en/of kruiden om ze alvast iets meer plat te maken. Hiermee voorkom je dat de blaadjes straks door het deeg prikken.

Snijd het deeg in 3 stukken. Begin met het eerste stuk en bewaar de andere stukken even in plastic tot gebruik. Stel de pastamachine in op de breedste stand (1). Rol steeds één stuk deeg uit en vouw het in drie lagen. Herhaal dit viermaal om een kneedbaar geheel te krijgen.

Rol elk stuk deeg tweemaal door elke stand (tot de smalste instelling). Rol het deeg driemaal door de smalste stand. Dek de drie deegstukken volledig af in plasticfolie (ook aan de binnenkant) om uitdrogen te voorkomen.

Snijd één uitgerold stuk deeg (vel) diagonaal in repen van 7 cm en dek telkens alles goed af. Neem een reep pasta en leg op de helft een blaadje. Vouw de andere helft erover. Rol dit tweemaal door de machine op de één na smalste stand. Het deeg én kruidenblaadje zal hierdoor uitgerekt worden. Snijd de ruwe kanten bij. Herhaal dit met alle repen deeg.

Kook de pasta in delen met wat zout in 1 a 2 minuten. Lekker met vers gemalen peper, een mooie olijfolie en wat Parmezaanse kaas. Maar denk ook eens aan een kruidenolie met bijvoorbeeld basilicum en salie of in de herfst een mooie truffelolie… Geniet ervan!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Ontvang 4x per jaar de seizoensupdate van Tasty Blooms
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.