Noedels à la Hemerocallis

Een ode aan de Hemerocallis, oftewel de daglelie. Een mooie bloeiende plant met bloemen die ook nog eens eetbaar zijn. “In China en Japan wordt de daglelie zelfs als voedselplant gekweekt, want het is één van de lekkerste eetbare bloemen”, zegt foodstylist en -fotograaf Jolanda Leuven. Zij maakte een smakelijk recept met noedels.

De vrij grote bloembladen of ‘bloemkelken’ van de daglelie smaken fris-zoet en hebben een verrassende wat peperige nasmaak.

Rauw aan een gerecht toevoegen is zeker een optie (wel even de meeldraden verwijderen), maar in dit wokgerecht heb ik de bloemen aan het einde heel kort even mee gewokt.

Daglelie, cashewnoten, kool, knoflook, paprika, ui…

Ingrediënten (2 personen)

  • 200 gram noedels
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 rode ui
  • ½ Chinese kool
  • Handje taugé
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel wokolie
  • 1 theelepel sambal
  • 3 eetlepels ketjap
  • Scheutje sojasaus
  • 2 eetlepels cashewnoten (ongezouten)

En zo maak je het

Snijd van tevoren de paprika’s in kleine stukjes en de Chinese kool in repen. Zet ondertussen het water op voor de noedels. Laat de noedels in kokend water garen (volgens de verpakking).

Hak de ui en knoflook en fruit deze in de wokolie.  Bak vervolgens de paprika mee.

Voeg dan de Chinese kool en tot slot de taugé toe. Schenk er een scheutje sojasaus bij en breng het verder op smaak met wat sambal. Hak de cashewnoten grof en strooi dit als laatste over de noedels.

Plaats een verse bloem op het gerecht voordat je het opdient… Hoe mooi, lekker en leuk!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Ontvang 4x per jaar de seizoensupdate van Tasty Blooms