Gewokte asperge rode koolsalade met longkruid    

In een wintertuin valt gevlekt of smalbladig Longkruid meteen op. Afhankelijk van de winter komen de groen (witte) puntige bladeren al vroeg op. Met name in deze tijd kan je de jonge uitlopers en blaadjes eten of in een smoothie gebruiken. De plant is familie van de Borage (komkommerkruid) en geeft een licht frisse komkommer lijkende smaak. Heerlijk dus om aan een salade toe te voegen!

Het gaat in deze salade echt om de jonge uitlopers en blaadjes. Mocht het Longkruid ook al wat bloemetjes geven dan kan je deze natuurlijk ook aan de salade toevoegen! De bloemetjes verkleuren prachtig van roze naar violet of blauw.

 De ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rode kool
  • 350 gr groene asperges
  • 50 ml balsamico azijn
  • 1,5 el suiker
  • 1,5 tl kaneel
  • olijfolie
  • 100 gr geroosterde noten
  • versgemalen peper en zout
  • een handvol jonge blaadjes Longkruid

Zo maak je de salade Verwijder de buitenste bladeren en de kern van de rode kool. Snijd de kool in vieren. Je kan de kool nu makkelijk in reepjes snijden. Wok de reepjes rode kool met een scheut olijfolie, de balsamico azijn, suiker en kaneel in ca. 15 minuten beetgaar. Ondertussen kan je de groene asperges nadat je het uiteinde hebt verwijderd, in een scheut olijfolie in een minuut of 6 garen. Breng de beide groenten na het bereiden samen. Voeg de geroosterde noten en blaadjes Longkruid toe en breng de salade op smaak met versgemalen peper en zout. Geniet ervan!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Ontvang 4x per jaar de seizoensupdate van Tasty Blooms