Fleurige ontbijtmuffins… De basis is een supergezonde muffin als ontbijt, snack of in de lunchbox. Een recept zonder toegevoegde suikers en super gemakkelijk om te maken! Ook ideaal om in te vriezen en dus altijd een voorraadje in huis te hebben. Met een topping van kwark en bloemenconfetti is het meteen een feestje. Voor de bloemenconfetti gebruik je diverse bloeiende, biologisch gekweekte, zomerbloemen die je vervolgens klein knipt.
Het aantal van 12 muffins komt mooi overeen met een muffinvorm. Het is belangrijk om van te voren de muffinvorm goed in te vetten met bakspray of wat (olijf)olie. Ga je dit recept vaker maken dan zijn siliconen vormpjes heel fijn in gebruik.
Heb je een maatbeker set (maatcups) in huis, dan kan je deze heel makkelijk gebruiken en anders staat hieronder de hoeveelheid ook in gr of ml aangegeven.
De ingrediënten (12 muffins)
- bakspray of iets (olijf)olie
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- 3 cups muesli met rozijnen (300 gr)
- 1 cup melk (200 ml)
- 1 cup kwark (200 ml)
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 eetlepel kaneelpoeder
- 1 snuf zout
- naar smaak extra zaden/pitten/noten
- kwark voor de topping (ca. 1 eetlepel per muffin)
- diverse verse zomerbloemen
En zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven). Vet de muffinvorm in met bakspray of met een kwastje met wat (olijf)olie. Pel de bananen en maal in een keukenmachine fijn. Voeg dan alle overige ingrediënten toe. Laat rustig mixen totdat alles goed gemengd is. Voeg naar smaak een handvol pitten, zaden en/of noten toe. Verdeel met een ijslepel het beslag over de vormpjes. De vormpjes mogen best vol, want deze muffins rijzen nauwelijks. Bak de muffins in 30 minuten op 180 °C gaar en goudbruin. Laat de muffins iets afkoelen. Pluk intussen diverse zomerbloemen en knip de bloemblaadjes klein. Schep een eetlepel kwark op de muffin en versier met de bloemenconfetti. Geniet ervan!