Dille

(Anethum)

Smaak

Blad én zaad is eetbaar en smaakt sterk, zoet-anijsachtig.

Lekker

Pas op het laatst toevoegen aan warme gerechten, dus niet meekoken, want dan verliest het zijn uitgesproken smaak. Ook het toevoegen van andere kruiden kan maken dat de dille ‘wegvalt’ met z’n aroma. Je strooit verse dilleblaadjes boven een kom soep of saus of salade. Ook lekker met appel. De kleine losse geelgroene schermbloemetjes zijn leuk te gebruiken op gerechten met vis (zoals zalm) en ei. Gedroogd dillezaad maakt ingelegde komkommers en augurken smakelijker. Ook kun je er azijn mee op smaak brengen.

Kleur & vorm

Geelgroene schermbloemen en groen veervormig blad.

Weetje

Familie van venkel en kervel. Het is een belangrijke waardplant in je tuin voor kleine vos, dagpauwoog en atalanta en drachtplant voor de wilde bij.

Waar in de tuin

Zonnige, droge plek.

Bloeitijd

Juni, juli, augustus
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Ontvang 4x per jaar de seizoensupdate van Tasty Blooms