Daglelie salade

De daglelie (Hemerocallis) behoort echt tot de lekkerste eetbare bloemen uit de tuin! Hij smaakt iets pittig, ook wel radijsachtig. Eerder maakte ik al een recept met deze bloem, ‘Noedels à la Hemerocallis’, waarbij ik de bloemen kort wokte. Nu is de bloem onderdeel van een heerlijke rauwkostsalade, waarbij deze bloem nu echt zelf mooi tot z’n recht komt! De daglelie past perfect bij de knapperige witlof, de sappige appel en de geroosterde walnoten. Met het mozzarella bolletje als bloemknop een heerlijk romig accentje! De gedroogde goudsbloem en korenbloem sprinkles maken het helemaal af. Het resultaat is een hele mooie salade waarmee je je gasten echt zal verrassen!

De ingrediënten (2 personen)

  • 2 struikjes witlof
  • 1 friszoete appel (bijvoorbeeld Elstar)
  • Een handje geroosterde walnoten
  • 5- 7 bolletjes mozzarella
  • Extra vierge olijfolie
  • Naar smaak peper
  • 3-5 (biologische) daglelies
  • gedroogde gouds- en korenbloemblaadjes

Dressing

  • 6 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • versgemalen peper en zout

En zo maak je het

  • Marineer de mozzarellabolletjes in wat olijfolie met wat versgemalen peper.
  • Meng voor de dressing alle ingrediënten door elkaar.
  • Was de lof, snijd in reepjes en verwijder de harde kern. Was de appel en snijd in partjes. Meng de lof en appel tot één geheel.
  • Vul de daglelie met de gemarineerde mozzarella bolletjes. Leg deze op de salade. Strooi hier de gedroogde bloemsprinkles over.
  • Maak de salade af met de geroosterde noten.
  • Breng verder op smaak met versgemalen peper.
  • Schenk de dressing over de salade uit.
  • Geniet ervan!
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Ontvang 4x per jaar de seizoensupdate van Tasty Blooms