Bloemige fruit ijsjes

Zomer, zon en ijs horen bij elkaar. Het is ook de periode dat de tuin zo mooi in bloei staat. Inspiratie voor deze mooie bloemige fruit ijsjes. Zelf houd ik van zo puur mogelijke fruit ijsjes zonder al te veel smaak toevoegingen en probeer ik het gebruik van honing (of  agavesiroop) te beperken. Citroensap maakt het ijs net iets frisser van smaak en is wel een aanrader. De exact benodigde hoeveelheid fruit is afhankelijk van de ijsvormpjes die je gebruikt. Als richtlijn houd ik per fruit ijsje een handvol fruit aan. De eetbare bloemetjes ‘plak’ je voorzichtig met wat water aan de binnenkant van het ijsvormpje. De vulling voor het ijsje giet je er dan voorzichtig bij. Een andere manier is dat je het ijsje na ca. 4 uur vriezen uit het ijsvormpje haalt en er dan een eetbare bloem met water op plakt en dan nog een uurtje mee laat vriezen.

De ingrediënten voor 5 fruit ijsjes

  • Aardbeien
  • Bosbessen en/of bramen
  • Mango
  • Frambozen
  • Abrikozen
  • Honing (of agave-siroop)
  • Vers citroensap
  • Een handvol eetbare bloemetjes

En zo maak je het

  • Was het fruit voor gebruik. Verwijder de kroontjes van de aardbeien, schil de mango, halveer de abrikozen en verwijder de pit. Het overige fruit is al klaar voor gebruik.
  • Pureer met de staafmixer of blender telkens één fruitsoort. Bepaal zelf of het fruit zoet genoeg is of dat het iets honing nodig heeft (maximaal een halve eetlepel) en voeg iets citroensap toe.
  • Komt je net iets fruit te kort vul dan aan met wat water
  • Wil je een spannende smaaktoevoeging voeg dan bijvoorbeeld een paar blaadjes basilicum toe.
  • Alles goed mixen, in de ijsvormpjes gieten en invriezen maar. Wel eventjes geduld, maar na 4 uur heb je dan wel heerlijk en mooi fruit ijs. Geniet ervan!
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Ontvang 4x per jaar de seizoensupdate van Tasty Blooms