Foodphotographer Jolanda Leuven van Delicious Yo bedenkt en fotografeert prachtige recepten. Speciaal voor Tasty Blooms heeft ze deze oogstrelende voorjaarssoep met mais, specerijenmengsel dukkah en eetbare viooltjes bedacht. Het recept delen we graag.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- olijfolie
- 1 gesnipperde ui
- 2 geperste teentjes knoflook
- 10 gram gerapte verse gember
- 1 kleingesneden rode peper
- 300 gr maiskorrels
- 500 ml kokosmelk
- 500 ml groentebouillon
- eetbare viooltjes met wat jong bladgroen
Dukkah (noten/specerijenmengsel)
- 100 gram noten (naar keuze hazelnoten, amandelen en/of pistachenoten)
- 2 eetlepels sesamzaad
- 1 eetlepel komijnzaad
- 1 eetlepel korianderzaad
- 1 eetlepel venkelzaad
- versgemalen peper en zout
Zo maak je deze voorjaarssoep
Fruit de ui en knoflook aan in wat olijfolie. Roerbak dan de gember en peper kort mee. Voeg dan de bouillon, kokosmelk en maiskorrels toe. Laat dit ongeveer 5 minuutjes zachtjes koken. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer.
Rooster eerst de noten. Voeg dan de zaden toe en rooster deze heel kort mee. Doe dit alles dan in een vijzel en maal fijn.
Giet de soep in de kommen. Strooi iets van de dukkah in de ronding van de kom en voeg tot slot wat eetbare bloemetjes met wat jong bladgroen toe. Op deze manier een heerlijke voorjaarssoep!
PS De dukkah die over is, kun je goed bewaren in een afgesloten pot. Lekker als dip, maar ook lekker over een ei of avocado.