Waar denk jij aan als je aan de lente denkt? Ook aan groen gras, (eetbare) bloemetjes en veel kleur? Daar past precies deze klassieke en kleurige lente-cake bij!
Voor het idee van gras mengde ik kokosrasp met een mespunt Matcha (groen theepoeder). De lentebloeiers komen rechtstreeks uit de tuin; o.a. het Maarts viooltje, Primula, Madeliefjes, Vergeet-mij-nietjes en ook wat bloemetjes van de Forsythia. Om de kokosrasp op de cake aan te brengen mengde ik een paar eetlepels Gestampte Muisjes (suiker met anijs) met wat water. De anijs geeft een verrassend smaakaccentje.
De ingrediënten cake (25 cm)
- 200 gram bloem
- 200 gram suiker
- 200 gram boter
- 1 theelepel vanille-extract (of 1 zakje vanillesuiker)
- Citroenrasp van 1 citroen
- ¼ theelepel zout
- 1 ½ theelepel bakpoeder
- 5 eetlepels geraspte kokos
- 1 mespunt Matcha (groen theepoeder)
- 2 eetlepels Gestampte Muisjes (of gewoon poedersuiker)
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Vet de cakevorm in en bekleed de bodem en zijkanten met stroken bakpaper.
- Mix de boter, de suiker, het vanille-extract, de citroenrasp en het zout in 5 minuten tot een romig geheel.
- Voeg dan één voor één de eieren toe. Spatel de bloem en het bakpoeder er voorzichtig doorheen. Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake in 60 tot 70 minuten gaar.
- Meng ondertussen de geraspte kokos met een theelepel Matcha. Echt niet teveel, want het gaat alleen om de kleur.
- Prik met een satéprikker in de cake om te kijken of deze al gaar is. Blijft er geen beslag meer aan de prikker hangen dan is de cake klaar. Laat de cake even afkoelen.
- Pluk alvast de voorjaarsbloeiers uit de tuin.
- De cake is nu voldoende afgekoeld om te bestrijken met het suikermengsel. Roer de 2 eetlepels Gestampte Muisjes (of gewoon poedersuiker) los met een klein beetje water. Bestrijk de bovenkant van de cake hiermee en strooi hier gelijk de groene kokosrasp over. Druk de rasp voorzichtig wat aan.
- Strooi de bloemetjes over de cake.
Geniet ervan!