dressing en Silene
Silene vulgaris – Blaas Silene – is een heel sierlijke en makkelijke plant die van zon houdt en het zelfs op voedselarme grond goed doet. De bloemetjes hebben een heerlijke zoete smaak en ook de jonge scheuten zijn eetbaar, deze smaken naar lentegroen en doen zelfs aan erwtjes denken… Het voegt aan deze komkommersalade echt iets extra’s toe! Je kan het ook als kruid aan een warm gerecht toe voegen. Doe dit wel op het laatst en laat het niet te lang meekoken.
Ingrediënten voor een komkommersalade voor 2 personen
- 1 grote komkommer of 10-15 kleine snack komkommers
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- 4 eetlepels milde yoghurt
- Een uitgeperste (halve) citroen
- Een handje verse kruiden als peterselie, bieslook en dille
- Een aantal jonge scheuten van de Silene en takje met bloemen
- peper en zout
En zo maak je het
- De komkommer goed wassen en met een schaaf (mandoline) in dunne plakjes snijden.
- Knip de kruiden zo fijn mogelijk
- Roer de olie, de yoghurt, het citroensap en de kruiden goed door elkaar
- Meng de komkommerschijfjes met de yoghurtdressing
- Breng op smaak met peper en zout
- Pluk voorzichtig de bloemetjes van het takje en scheur de scheuten en schik deze deels door en op de salade
- Geniet ervan!