Deze madeliefjes, Bellis perennis, zijn een kweekvariant van het oorspronkelijke wit gele madeliefje dat je kent uit het grasveld. Ze zijn nog vrolijker om te zien en net pomponnetjes. De smaak van de bloemblaadjes is kruidig met een beetje nootachtige accenten en daardoor een mooie smaaktoevoeging aan dit frisse gerecht met komkommer en hüttenkäse. De hüttenkäse (cottage cheese) maak je gemakkelijk zelf met maar 2 ingrediënten….!
Ingrediënten hüttenkäse (ca. 200 gram)
- 1 liter halfvolle melk
- 3 eetlepels citroensap
Overige ingrediënten salade
- ½ komkommer
- 1 lente-ui
- ½ kleine rode ui
- wat fijngesneden bieslook
- een klein handje geroosterde walnoten
En zo maak je het
- Breng de melk in een pannetje aan de kook. Roer het sap van de citroen erdoor en roer 30 seconden door. De melk schift direct, waardoor er witte korrels ontstaan. Haal het pannetje van het vuur en laat nu 30 minuten rusten.
- Bekleed een zeef met kaasdoek of een dunne theedoek. Giet het kaasmengsel door de zeef en laat 10 minuten uitlekken. Koel de verse kaas tot gebruik in de koelkast.
- Breng de kaas voor gebruik op smaak met peper en zout.
- Snijd de rode ui klein, de halve komkommer in partjes, de lente-ui in ringetjes. Meng dit alles met de fijngesneden bieslook en de gehakte walnoten door de kaas.
- Vergeet niet wat madeliefjes over het gerechtje te strooien. Het maakt het lekker voorjaarsachtig.
- Geniet ervan!