Roos

(Rosa)

Smaak

De delicate bloemblaadjes smaken zoet en licht kruidig. Hoe donkerder de bloemblaadjes, des te uitgesprokener het aroma.

Lekker

Bloemblaadjes van rozen zijn te gebruiken als versiering op zoete gerechten zoals kwarktaart, yoghurt of fruitsalade. Gedroogde rozenblaadjes smaken lekker in theemengsels. Ook kun je met de jonge blaadjes rozenwater maken en ze suikeren als versiering op luxe taarten en desserts. Daarnaast zijn rozen te verwerken in jam. Verwijder wel het witte deel van de bloemblaadjes, want dat is bitter.

Kleur & vorm

De roos heeft een onmiskenbare vorm, flink gelaagd met zachte en felgekleurde blaadjes in kleuren van geel tot roze of oranje en dieprood. Vaak geuren rozen ook heerlijk. In het najaar krijgen ze mooie rode bottels.

Weetje

De rozenbottel is rijk aan vitamine C en de klassieke felrode roos is natuurlijk het symbool voor de liefde, terwijl een gele roos staat voor 'nieuw begin' en een witte voor 'onschuld'.

Waar in de tuin

Rozen hebben zon en ruimte nodig om te kunnen groeien. Geef ze in februari en juni rozenmest.

Bloeitijd

Juni tot laat in het jaar, afhankelijk van de kou, sommige rozen kunnen nog in december wat bloei laten zien.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Ontvang 4x per jaar de seizoensupdate van Tasty Blooms
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.