Kerrieplant

(Helichrysum italicum)

Smaak

Deze plant geurt en smaakt naar kerrie.

Lekker

Blaadjes en takjes worden vers of gedroogd gebruikt in soepen en sausen, groente- en rijstschotels en vleesgerechten. Takjes kort meekoken, daarna verwijderen. Ook lekker: vermaal de takjes met rozemarijn, salie, tijm, peper en zout. Meng dat met wat olie en strijk het goedje op visfilets, die je in aluminiumfolie op de barbecue legt, of in de oven onder de gril.

Kleur & vorm

Struikachtige plant met grijze, naaldvormige blaadjes en gele bloemen in de vorm van knoopjes.

Weetje

Deze plant is geen bestanddeel van de kerrie uit de Aziatische keuken, maar lijkt er qua smaak dus wel enorm op.

Waar in de tuin

Op een zonnige plek, liefst op arme grond.

Bloeitijd

Juni-Juli
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Ontvang 4x per jaar de seizoensupdate van Tasty Blooms