Bloemenontbijt met homemade rawnola

Hoe leuk is het om ’s ochtends vroeg op te staan en voor het ontbijt wat eetbare bloemetjes te oogsten… En je moet je concurrenten voor zijn, want hommels en bijen zijn dol op nectar. Vóór hun bezoek is de smaak net iets intenser! Hoe dan ook, zo’n kleurig ontbijtje laat je dag sowieso goed beginnen. Zeker met frisse yoghurt en homemade rawnola.

Rawnola is een soort van muesli, maar dan zonder bakken. Het wordt ook wel rauwe muesli genoemd. Onderstaand recept is genoeg voor een klein voorraadje. Ook kan je ervoor kiezen om er, met de hoeveelheid die je niet eet, energy balls (bliss balls) van te maken… Deze zijn heerlijk als snack onderweg!

Ingrediënten

  • een klein handje Medjoul dadels (klasse I dadels)
  • 1 kop havermout
  • 1 kwart kop kokos vlokken of geraspte kokos
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 4 eetlepels noten en zaden (naar eigen smaak)

En zo maak je het

  • Zorg voor een schone voorraadpot die je goed af kan sluiten
  • De dadels ontpitten en klein mogelijk snijden. De noten wat kleiner hakken.
  • Alle ingrediënten vervolgens in de kom van een keukenmachine handmatig mengen en vervolgens met de machine kort pulseren. Het gaat erom dat alles goed gemengd is, maar ook dat je een grovere structuur houdt. Het is nu klaar voor gebruik.
  • Schep dan in je ontbijtbowl yoghurt, één of twee eetlepels rawnola en fruit en bloemen naar keuze.
  • De overgebleven rawnola kan je wel even bewaren. Wil je er energy balls van maken, kneed dan van de overgebleven hoeveelheid met je handen een compact ‘mengsel’. Verdeel dit mengsel in kleine gelijke hoeveelheden, zodat je er balletjes van kan draaien. Lekker als snack onderweg of in je lunch-box als extraatje.
  • Geniet ervan!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Ontvang 4x per jaar de seizoensupdate van Tasty Blooms